vineri, 10 mai 2013

Miros de primăvară


Am citit o povestioară scurtă ce mi-a amintit de reacţia pe care o am când mi-e dor de soare, de zilele calde şi de cerul albastru….

Amintindu-mi acest lucru şi citind cele câteva rânduri cu tâlc, m-am gândit de ce, la fiecare sfârşit de iarnă, în zilele în care soarele zâmbeşte cu raze călduţe, simt câteodată miros de ghiocei, altă dată de toporaşi, şi nu mă mai satur de mireasma care îmi inundă interiorul. Trag aer în piept cu nesaţ şi mă răsfăţ cu mirosul aducător de primăvară… De la zilele asta frumoase, pline de căldură şi lumina soarelui îmi iau energia, veselia şi puterea de a pune următorul pas şi apoi pe următorul, să ajung unde mi-am propus…

Am auzit azi sintagma “pesoană solară” – cred că o astfel de persoană sunt şi eu…dependenta de tot ce e luminos, colorat, vesel, cald…..nimic mai frumos decat să mă trezesc cu soarele în geam dimineaţa, când răsăritul îmbrăţişează oraşul şi-l trezeşte din visare, să-l poarte pe cărările pe care putem face visele să devină realitate…

  Povestioara e mai jos:

by nuaisacrezi.ro on February 14, 2013                                                                    

 Un indian american era impreuna cu prietenul sau in centrul New York-ului. Era ora amiezii iar strazile erau pline de oameni. Masini claxonand, taximetre ce luau curbele cu viteza, sirene ce se apropiau sau se departau, toate aceste sunete ale orasului parca te asurzeau. Dintr-o data indianul a spus:- Am auzit un greiere.
- N-ai cum sa auzi un greiere in tot vacarmul asta! i-a spus prietenul.
- Sunt sigur, am auzit un greiere! a insistat indianul.
- Asta-i o nebunie! a raspuns prietenul.Indianul a ascultat cu atentie un moment dupa care a trecut strada spre o zona unde se aflau cativa copaci. A cautat imprejur, sub ramuri si a gasit micul greiere. Prietenul sau a ramas uimit.

- E incredibil! Trebuie sa ai un auz supraomenesc!
- Nu, a spus indianul. Urechile mele nu sunt diferite de ale tale. Totul depinde de ce asculti cu ele.
- Dar nu se poate! a continuat prietenul. Eu n-as putea auzi un greiere in acest zgomot!
- Depinde de ceea ce este important pentru tine. a venit imediat raspunsul. Da-mi voie sa-ti arat.
A bagat mana in buzunar si a scos cateva monede pe care le-a lasat sa cada discret pe asfaltul trotuarului. Atunci, cu tot zgomotul asurzitor al orasului, au remarcat ca toti oamenii de pe o raza de 5 metri au intors capul privind in jur daca nu cumva banii cazuti erau ai lor.
- Intelegi ce am vrut sa spun? a continuat indianul. Totul depinde de ceea ce este important pentru tine. Ascultind zi de zi la televizor gilceava, crimele, tragediile, URECHEA CARE ESTE PRELUNGIREA CREIERULUI NOSTRU se formeaza pe tot ce este urat, rau. Ni se impregneaza FRICA!
Intre timp greierii canta, frunzele fosnesc, apele curg si noi nu le auzim. Viata este frumoasa si merita traita! Hraneste-ti sufletul ascultind tot ce te unge la suflet, nu ce te raneste! Avem sufletul sa il hranim, sa il curatam, sa avem grija de el.

http://nuaisacrezi.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu